Градски штаб апеловао да се поштују све мере

22. октобар 2020.
gradski-stab-22-10-2020

Градски штаб за ванредне ситуације града Лознице данас је размотрио информацију о тренутном стању у вези са заразном болешћу Ковид-19 на територији града Лознице.

     Представници Опште болнице, Дома здравља, Полицијске станице, Градске управе и Комуналне милиције указали су на значај доследне примене прописаних мера Кризног штаба и Владе Србије.

     У циљу сузбијања епидемије апеловано је надлежним службама и грађанима да се свакодневно придржавају прописаних мера заштите. Појачану активност и контролу поштовања наложених мера Кризног штаба Владе Републике Србије спроводиће припадници полиције, надлежне инспекције и комунална милиција.

     Од изузетне је важности, како је речено, да се пријаве сви контакти заражених особа како овај епидемиолошки талас не би добио нежељен ток.

     На данашњем заседању формирано је и седам стручно-оперативних тимова са задатим мерама заштите и спасавања становништва и то: за заштиту од заразних болести, епидемија, пандемија, евакуације, збрињавања, заштите и спасавања од пожара, експлозија, од поплава и несрећа на води и под водом као и заштите од клизишта и санацију.