Информација са заседања Градског штаба за ванредне ситуације у Лозници

9. фебруар 2021.
Gradski-stab-1.2.2021

Градски штаб за ванредне ситуације у Лозници данас је разматрао информацију о тренутном стању са заразном болешћу Ковид 19. На основу извештаја директора Опште болнице и директорке Дома здравља  општа оцена је да се  стање на територији града постепено нормализује уз благо смањење броја оболелих.

У овом тренутку, како је закључено после извештаја можемо бити задовољни реализацијом имунизације и бројем пријављених грађана који се вакцинишу по позивима из  здравствених  установа, речено је, уз наглашено истицање доброг рада свих субјеката градског штаба – како у здравству, тако и у градској управи, полицијској станици и комуналној милицији. Успешно се у свим амбулантама Дома здравља одвија имунизација,  а почела је и ревакцинација становништва.

Градски штаб за ванредне ситуације је усвојио нзвештај о раду у протеклој години са акцентом да су све активности реализоване у складу са прописаним упутствима државе и владе, у време пандемије и елементарних непогода.

Уз разматрање предлога оперативног плана и годишњег програма одбране од поплава на водотоковима другог реда у циљу смањивања ризика закључено је да је остварена одлична сарадња са Јавним предузећем Србијаводе. Утолико пре, реално је очекивање да ће према пројекту, који је у завршници, бити настављена регулација корита реке Штире, као и инвестирање за унапређивање стања на  другим   водотоковима града.