На пунктовима лозничког Дома здравља ревакцинисано преко 10000 грађана

31. март 2021.

Према информацији из Дома здравља у Лозници од 8. јануара до данас вакцинама различитих произвођача заштићено је 14.310 грађана од чега је обе дозе вакцина добило 10.247 лица.

Овај  важан посао на заштити здравља становништва нарочито је био динамичан протеклог викенда, кажу у Дому здравља, када је имунизација организована у још четири месне амбуланте изван града – Бањи Ковиљачи, Лешници, Јадранској Лешници и Јошеви. Приоритет су имале друштвено осетљиве групе,  као што су старији грађани, инвалиди, припадници ромске мањине и други грађани. Потрошено је око две стотине доза вакцине Астра Зенека.

Кризни штаб је заједно са својим волонтерима омогућио и другим грађанима који су исказали заинтересованост из ове четири месне заједнице да се пријаве за остале врсте вакцина против Ковид 19 које ће бити доступне у наредном периоду. Пружали су велику помоћ, подршку и услуге, нарочито старијој популацији да попуне неопходне формуларе и пријавне листе. Таква пракса дала је позитивна искуства  после успешно реализоване акције вакцинисања у Брадићу, Брњцу, Великом Селу и Лешници прошле седмице када је подељено, такође  двеста вакциналних антиковид  доза кинеског произвођача Синофарм.

Из лозничког Дома здравља саопштено је да се организација рада на  пунктовима у месним заједницама одвија у складу са Планом имунизације Министарства здравља сходно доступним количинама и врстама  вакцина и исказаном интересовању грађана за имунизацију.