Благи пад заражених вирусом

24. новембар 2020.
gradski-stab-22-10-2020

Градски штаб за ванредне ситуације данас је разматрао информације о тренутном стању у вези са заразном болешћу Ковид 19 на територији града Лознице.

Оцењено је да је стање сложено али систем функционише у свим сегментима. У Лозници је евидентан благи пад броја лица за која је утврђено да су позитивни на вирус Короне, али је здравствено стање пацијента на болничком лечењу и даље  тешко, улажу су велики напори здравствених радника за њихов опоравак. Поред Градске управе, Полицијске станице у Лозници, комуналне инспекције и комуналне милиције активну подршку дају организација Црвеног крста и предузећа.

Од данас су као и у целој Србији тако и у Лозници на снази нове мере Владе Србије за спречавање и сузбијање епидемије. Реч је о скраћеном радном времену ресторана, угоститељских објеката, клубова, кладионица и других објеката до 18 часова, затим обавезне употребе заштитне опреме, забране јавних окупљања за више од пет лица у затвореном простору.

Омогућен је рад од куће за запослене где то процес рада дозвољава, као што је и наложена обавеза за ношење маски у возилима јавног превоза и ограниченог броја путника. Представљене су све прописане мере Владе Србије уз закључак да ће контрола њихове примене у Лозници почети већ ове вечери, јер је то данас наложено свим градским органима и службама.

Градски штаб је усвојио предлог годишњег плана рада овог штаба у наредној години и упутио на усвајање Градском већу и Скупштини.