Завршена прва фаза радова на фудбалском игралишту у Тршићу

23. фебруар 2023.
stadion-trsic-2023

Завршена је прва фаза радова на изградњи игралишта Фудбалског клуба „Вук“ у Тршићу. Градоначелник Видоје је после обиласка места где ће ницати први велики стадион у родном селу српског реформатора језика и писма изнео задовољство солидарношћу и узајамном подршком мештана јер је за непуних годину дана  обична ледина  добила прве контуре будућег стадиона са трибинама. Према његовим речима  сада се отвара перспектива за даљу реализацију пројекта кроз другу фазу, избором извођача радова а ту предстоји   подизање трибина и пратећих просторија као и озелењавање терена.

– С обзиром да је ово до сада био врло захтеван подухват због насипања  терена и израде „утврда“ пројекат се изводи у две фазе. Сви знамо колики значај има ово место које је топло како у срцима мештана, тако и свих који га посете па је зато, уз све видове туристичких садржаја изузетно важан и овај сегмент  јер се уклапа у целокупну спортску инфраструктуру коју је град Лозницу, како из буџета, тако и подршку државе, уврстио у ред најбогатијих спортских инфраструктура  у Србији“, навео је Петровић.

Циљ није да се само афирмише спортски туризам  већ и то да, како је рекао Видоје Петровић „у нашој деци  од ране младости стварамо уверења, навике и склоности да се здрави стилови живота постижу спортом и физичком културом. С друге стране, и генерацијама из средњег доба и  старијима се омогућава рекреативна улога спорта“, казао је.

Градоначелник Лознице је затим истакао да сада предстоји осавремењавање прилазних путева игралишту  Фудбалског клуба „Вук“ који се такмичи у Градској лиги и тај део посла ће, како је рекао, „у овој години свакако бити урађен“.

Бранко Марјановић, председник месне заједнице, уз захвалност граду и градоначелнику, најављује још већу ангажованост мештана, јер су успешном завршницом у првој фази радова, сва ранија обећања испуњена а то је био дугогодишњи сан о великом фудбалском игралишту у Вуковом завичају. Јава би могао да постане у наредној години или такмичарској сезони, до када ће „Вук“ утакмице играти на терену у суседном Воћњаку.