Заседало Градско веће

17. јануар 2021.

Заседало Градско веће

17. јануар 2021.
gradsko-vece-2020-12

На заседању Градског већа у Лозници донете су одлуке о расписивању јавних позива за годишње програме буџетског финансирања у области спорта, културе, пројеката цркава и верских заједница и у сфери социјалне заштите.
Протеклих година, како је оцењено, овде су остварени квалитетни помаци па је сасвим разумљиво свако залагање  да се у циљу још бољег повезивања та пракса додатно унапређује и сагледају могућности у којим то областима има још више могућности да се наш град представи напреднијим и препознатљивијим. Договорено је да се формира више радних група које ће кроз директне посете свим удружењима грађана омогућити да искажу и представе своје активности за које се издвајају средства из буџета града. Циљ је да се даље унапређују потенцијали и ствара још јача основа кроз које се Лозница до сада представљала као пример добре праксе, увек боље и лепше место за живот грађана.
На заседању Градског већа, у дискусији је  поменуто  да ће до краја овог месеца и практично почети радови на  новом фудбалском стадиону, а стигла је и лепа вест да је расписан јавни конкурс за изградњу три дечја обданишта у Србији међу којима је и оно у Лозничком Пољу. То је најбоља потврда, иначе препознатљиво одговорног односа града према сваком пројекту који се овде реализује, али и континуиране подршке нашем граду, пре свега од председника државе, господина Александра Вучића, али и наше владе.
Уз наглашено залагање  да се настави позитивна пракса обиласка и пружања помоћи социјално рањивим категоријама грађана, речено је да град има одличне односе са црквом и верским парохијама и заједницама, кроз узајамно посвећене односе и обострано поштовање где се тачно зна шта ко ради, речено је.
Градско веће је усвојило и одлуке о расписивању конкурса за нову серију годишњих награда најбољим ученицима и студентима, по чему је Лозница једна од ретких градских заједница са тако дугом позитивном праксом, као и одлуке о буџетском финансирању ученика са  сметњама у развоју, као и финансирања школских такмичења и бесплатних уџбеницима за ученике основних школа.