Волонтери Лознице: Немерљив допринос друштву

14. фебруар 2023.
volonteri2023

Поводом завршетак пројекта “Успостављање волонтерских сервиса у Лозници и Крушевцу”, поред презентације пројекта, Канцеларија за младе града Лознице организовала је доделу захвалница најактивнијим волонтерима који су стекли нова знања и вештине, унапредили постојеће знање, стекли нове пријатеље и започели своје прве волонтерске кораке.

Иако волонтери имају различите мотиве због којих се одлучују да волонтирају, једно је заједничко свима – то раде зато што желе да помогну.

„Многим волонтерима је најбитније да учине нешто добро за неке друге људе или животиње, па чак и биљке,  и због тога улажу свој рад и слободно време, а за узврат су једноставно срећни што чине нешто добро”, истиче Бојан Лучић, координатор КЗМ Лозница.

„Кроз волонтирање помажемо другима, али и указујемо на проблеме и потребе око нас, а такође изграђујемо и осећај солидарности”, каже волонтерка Дуња Јанковић.

Волонтери омогућавају да они који имају отежане животне околности постану равноправни чланови друштва, а кроз своје ангажовање штите рањиве угрожене групе од економске маргинализације. Волонтирање има потенцијал јачања кохезије друштва, а може да допринесе стварању позитивних промена у друштву.

Канцеларија за младе Лозница је позната по активним волонтерима и од 2007. године окупила је више дестина хиљада волонтера који су били ангажовани кроз различите едукативне и забавне програме.

Сви програми Канцеларија за младе су БЕСПЛАТНИ а подршку им пружамо 24 сата,  јер уколико младима данас помогнемо и подржимо њихове иницијативе, сутра ћемо имати лидере који ће бити покретачи  позитивних промена у друштву и граду Лозници.