Влада подржала модернизацију рада Градске управе у Лозници

5. мај 2023.
donacija-2023-miloradmatic

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић потписао је са начелником Градске управе у Лозници Милорадом Матићем и представницима Лесковца, Малог Зворника и Рашке уговоре о додели више од 82.000 швајцарских франака из Фонда за функционално-организационе моделе у циљу даље модернизације рада изабраних локалних самоуправа. Мартиновић је том приликом подсетио да је Фонд успостављен пре две године у оквиру пројекта „Локална самоуправа за 21. век“, који ресорно министарство реализује уз подршку Швајцарске канцеларије за сарадњу.

Он је навео да је Влада Швајцарске један од најважнијих партнера у мисији Министарства да модернизује општине и градове, ојача њихове капацитете, обезбеди боље функционисање, као и оптимално коришћење ресурса, и то све у циљу бољег пружања услуга грађанима и привреди на локалном нивоу. Он је изразио уверење да ће ове локалне самоуправе бити још делотворније у испуњавању својих задатака, међу којима је најважнији брз и адекватан одговор на захтеве и потребе грађана, и уједно исказао захвалност Влади Швајцарс ке на целокупној подршци коју пружа нашој земљи.

Амбасадор Швајцарске Конфедерације у Србији Урс Шмид је навео да ће локалне самоуправе и даље бити у фокусу програма Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији јер су управо градови и кључни носиоци економског развоја и реформских процеса, наручио је амбасадор Швајцарске.