Вицешампион Европе Растко Симић на пријему код градоначелника Лознице

16. мај 2024.
rastko-prijem-gradonacelnik-boks-ep-5

Данас је градоначелник Лознице, Видоје Петровић са сарадницима организовао пријем за Растка Симића вицешампиона Европе у боксу и његов тим.

Растко Симић освојио је сребрну медаљу на недавно одржаном Европском првенству у Београду , а градоначелник је изразио је своје најискреније честитке младом боксеру.

“Познато је да за све нас у Лозници, ова медаља сија пуним златним сјајем. Од срца честитам Растку, младом спортисти који је имао снажну подршку људи из свог клуба, подршку Лознице, подршку коју град пружа спорту, али највећа заслуга је управо његова и оних који су радили све ове године марљиво са њим. Мислим да он јесте један сјајан пример за младе људе да се баве спортом.” рекао је градоначелник.

Растко Симић је изразио своју захвалност Граду и сиграђанима на подршци коју је добио током Европског првенства.
“Имао сам велику подршку Града и Лозничана на путу до медаље. Некако су у тим неким кризним моментима, кризним тренуцима, успели да својим навијањем, својом огромном подршком, мотивишу да дам 100 и 110% од себе”, казао је Симић.

Он је изразио оптимизам у вези са будућношћу бокса у Лозници, верујући да ће уједињење клубова подићи ниво овог спорта у нашем граду.

Растков тренер, Ненад Васиљевић, такође је поделио своје утиске о успеху младог Лозничанина, истичући изузетну тежину припрема које је Симић прошао како би стигао до овог великог успеха. Он је нагласио да је освојена медаља још већа победа с обзиром на све препреке које је морао да савлада.

“Желим да се захвалим Градској управи и градоначелнику, на овом пријему и да се захвалим на свим овим идејама које ћемо покушати да спроведемо у дело да Лозница поново буде град бокса.”

Посебно охрабрујућа вест која је произашла из овог пријема јесте иницијатива за стварање новог формата у којем ће сви боксерски клубови у Лозници функционисати као један. Ова идеја, коју је подржао градоначелник Петровић, представља корак ка унапређењу бокса у Лозници и стварању бољих услова за тренинг и такмичење.