Велика обнова у Улици Марка Радуловића

27. јул 2023.
ulica-marka-radulovica-20231

Пуном динамиком одвија се реконструкција кишне канализације на деоници дугој 300 метара у Улици Марка Радуловића, од пружног прелаза на Лагатору ка Шабачком путу. То је још један од приоритета  на путној инфраструктури којом су повезана два магистрална пута где је на иницијативу градоначелника  Видоја Петровића започета генерална замена цевовода са укопавањем  пет упојних бунара и сливних шахти.

– Већ сада је видљиво да више нема заостале воде, јер смо овом подухвату приступили максимално припремљени, каже директор Лознице Развој Никола Драгићевић. – Одмах ће бити настављена реконструкција те улице постављањем новог асфалта чиме ћемо добити посве  нову саобраћајницу која најкраће повезује шабачку и ваљевску магистралу, рекао је Драгићевић.

Он је подсетио да је у режији Лознице Развој, у овом тренутку, актуелизовано више послова на путевима како у сеоским месним заједницама тако и у градском подручју. После завршетка Немањине улице и Миленка Марина, асфалтирају се две краће деонице Улице Генерала Јуришића у близини Парка бреза и граде нови блоковски паркинзи за аутомобиле. Реч је о уређењу блоковског простора између улица Георгија Јакшића и Светог Саве, у близини управе предузећа „Водовод и канализација“. У току дана биће зваршено асфалтирање  тротоара у Радничкој улици на Градилишту а сутра почиње и њено асфалтирање  на 300 метара што омогућава бољи саобраћај ка Трбушници.