Већа подршка Града особама са инвалидитетом

23. новембар 2020.
podrska-slepima-2020

Градоначелник Видоје Петровић организовао је пријем за представнике Савеза слепих Србије поводом 55 година од постојања и рада ове организације у Лозници и том приликом им честитао на јубилеју истичући да ће град Лозница наставити да пружа константну подршку овом удружењу и да уважава потребе свих особа са инвалидитетом.

Председник Савеза слепих Србије и Националне асоцијације особа са инвалидитетом Милан Стошић је заједно са својим сарадницима изнео предлоге како да се оснажи положај слепих и слабовидих на територији града Лознице на основу чега су у договору са градоначелником донета могућа решења која ће значајно утицати на побољшање свих услова у том погледу.

Као један од кључних фактора градоначелник је издвојио инфрастуктуру прилагођену особама са инвалидитетом због чега ће, како је рекао, сви будући инфраструктурни пројекти морати да имају клаузулу о прилагођености особама са инвалидитетом уз појачану стручну контролу и надзор.

Градоначелник је предложио и да се одржи тематска конференција чији ће учесници бити релевантни људи из јавног и приватног сектора, а на којој ће представници овог удружења изнети своје предлоге за побољшање услова за слепе и слабовиде. Одмах након тога била би одржана и донаторска на којој би привредници и сви грађани добре воље донирали средства у те сврхе.