Вакцинисано седамсто грађана

22. јануар 2021.
vakcinisanje-gradjana-loznica

Сходно упутствима која су из Министарства за државну управу и локалну самоуправу прослеђена свим градовима и општинама   у Лозници је током прва два  дана имунизације вакцинисано  више од 460 грађана. Свима је омогућено да брзо, лако и једноставно искажу своју заинтересованост за заштиту  против заразне болести Ковид 19.

Руководство града и Градски штаб за ванредне ситуације су у непрекидној комуникацији са руководством здравствених установа  а нарочито, Домом здравља  као носиоцем посла имунизације у Лозници. У току јучерашњег дана почела је имунизација у 5 објеката:

  1. Дом здравља у Лозници,
  2. амбуланта Медицине рада на Градилишту,
  3. амбуланта у Бањи Ковиљачи,
  4. амбуланта у Драгинцу и
  5. амбуланта у Лешници.

Све наведене амбуланте су симетрично распоређене на територији града Лознице како би грађани што мање путовали до места имунизације.

Ипак, уколико се покаже да потенцијали Дома здравља нису довољни да се спроведе имунизација без проблема, у складу са упутствима владе и министарства, град Лозница је спреман да организује пунктове за још масовнију имунизацију. Као објекат који се разматра за те потребе је Вуков дом културе који се налази у центру града. Постигнут је прелиминарни договор са Општом болницом у Лозници када су у питању кадровски капацитети за даљу имунизацију грађана.

У току трећег дана у Лозници ће бити вакцинисано 259 грађана који су исказали своју заинтересованост за имунизацију против Ковида 19, па се процењује да ће до краја седмице та бројка премашити хиљаду грађана који су, поред примене свих мера   на сузбијању епидемије, заштићени и вакцинама.