Уз грађане и када се вакцинишу

26. март 2021.

Имајући у виду велики значај имунизације у циљу сузбијања епидемије вируса ковид-19 у организацији локалне самоуправе и Дома здравља „Др Миленко Марин“ ове седмице почела је вакцинација старијих суграђана у сеоским месним заједницама, а градоначелник Лознице Видоје Петровић и председница Скупштине града Милена Манојловић Кнежевић, који су заједно са својим сарадницама покренули ову иницијативу примили су данас другу дозу кинеске вакцине и личним примером показали значај вакцинације у борби против короне.

– Осећам се одлично. Примио сам другу дозу кинеске вакцине и ово је прилика да по ко зна који пут искажем огромну захвалност запосленима у здравству на професионалном односу и на напорима како би нас заштитили од вируса ковид-19. Позивам све наше суграђане да се вакцинишу. Морамо ценити напоре које чине здравствени радници, с друге стране напоре наше државе на челу са председником, који су успели да обезбеде довољне количине више врста вакцина тако да смо у самом врху не само у Европи већ и свету када је у питању број оних који су примили вакцине у односу на укупан број становника.Такође смо свакако међу првима и у Европи и у свету где наши грађани имају могућност чак да се и опредељују да ли ће примити једну, другу, трећу или четврту врсту вакцине – поручио је градоначелник Петровић.

Како је рекао, идеја о вакцинацији у сеоским подручјима наишла је на одличан пријем код запослених у лозничком дому здравља.

– Имамо екипе здравствених радника које то изузетно раде по месним заједницама, по амбулантама и здравственим станицама. Ми смо ту да омогућимо чак и превоз старијих суграђана уколико нису у ситуацији или нема нико да их довезе до здравствене станице тако да то заиста функционише одлично – казао је он.

Градоначелник Видоје Петровић подсетио је и да је неопходно да се грађани придржавају свих упутстава Кризног штаба Републике Србије и здравствених радника – прописане физичке дистанце, коришћења заштитних средстава, а пре свега маски, одржавања личне хигијене и осталих мера.