Усвојени годишњи извештаји

23. март 2023.
gradski-stab-mart-2023

На редовном заседању Градског штаба за ванредне ситуације у Лозници, којим је председавао командант штаба, градоначелник Видоје Петровић усвојена је Информација о тренутном стању са заразном болешћу Ковид 19 и оценама из Дома здравља и лозничке болнице  да су лакше  клиничке слике оболелих, да  епидемија јењава, мање је лекарских прегледа и  збринутих пацијената на болничком лечењу.

Штаб је усвојио годишњи извештај о раду и  разматрао предлог новог Оперативног плана одбране од поплава дуж водотокова другог реда. Шест радних тимова су у сваком тренутку спремни да активно и превентивно допринесу заштити и збрињавању угрожених на било ком делу територије града Лознице, каже градоначелник, наводећи да је остварена одлична сарадња како са Јавним предузећем „Србијаводе“ тако и свим јавним предузећима и саветима месних заједница. Подсећа да и  „наш град и наша држава издвајају  значајна средства за планске активности на уређењу водотокова првог и другог реда“ У овој години, уз подршку „Србијавода“, биће регулисано 10, 2 километра  корита реке Корените и изграђена три моста на Јадру и два на притокама, Коренити и Ступничкој реци.  Послови на одржавању водотокова другог реда, према одлуци Скупштине града од прошле године у децембру, ушли су у програм рада Јавног предузећа „Наш дом“.

У делу информације о стању склоништа на територији Србије и града Лознице изнета је оцена да се у овом тренутку ради на њиховој категоризацији и оцени стања, што ће бити посебан задатак радне групе за ту област у смислу њихове боље функционалности.

У разради је реализација пројекта за опремање модерног простора за потребе Цивилне заштите у Спортском центру Лагатор који ће стручно и кадровски дати нов квалитет  у даљем раду овог тела.

Градски штаб за ванредне ситуације  данас је оформио још четири стручно-оперативна тима  и именовао носиоце задатака на збрињавању, асанацији,  пружању прве медицинске помоћи и спасавању  у случају земљотреса, као и препоруку о образовању Ситуационог центра   Градске управе у Лозници при овом штабу.