Усвојени финансијски планови месних заједница

24. фебруар 2023.
gradsko-vece-2023-februar02

На заседању Градског већа у Лозници којим је председавао градоначелник Видоје Петровић на разматрању је било утврђивање предлога одлуке о доношењу Плана детаљне регулације Индустријске зоне  „Север“ на простору од 70 хектара. Све законом прописане процедуре и стручне контроле у смислу заштите животне средине су благовремено обављене као и јавни увид.

Градско веће је једногласним изјашњавањем дало сагласност на одлуку о финансијским плановима месних заједница у 2023. години, као и на решење којим је омогућено право на коришћење услуга социјалног становања за 14 породица у новоизгађеном објекту у Железничкој улици.

Градска одлука о расписивању јавног позива за накнаду трошкова вантелесне оплодње остаје  на снази бар још пола године. Предстоји стручно и професионално усаглашавање локалне одлуке са републичком у смислу старосне границе за вантелесну оплодњу. У том смислу, у припреми је  информација градског Одсека за друштвене делатности о досадањим финансијским подстицајима града Лознице брачним паровима са свим подацима и исходима.

На данашњем заседању донета је одлука о расписивању јавног конкурса за суфинансирање  програма рада удружења  грађана у области социјалне заштите  из буџета града за ову годину и изменама и допунама Локалног акционог плана запошљавања кроз мера активне политике које ће град Лозница реализовати са Националном служном запошљавања..