Уручени пакетићи деци поводом Савиндана

9. фебруар 2021.

– Славити Светог Саву значи бити на Савином путу,  а то значи радити и градити, чинити добро свом народу и свом граду, својој држави – рекао је помоћник градоначелника Лознице Љубинко Ђокић честитајући Савиндан у Центру за дневни боравак деце, младих и особа са сметњама у развоју „Сунце” где су данас у име града Лознице уручени пакетићи деци.

– Свети Сава је први српски просветитељ и творац црквене самосталности. Он је зачетник научне медицине и оснивач српских болница. Захваљујући његовом раду српски народ му је на Врачару, где су му спаљене мошти пре 427 година, подигао храм. Ми данас чинимо добро дело тако што ћемо деци која овде бораве, деци под старатељством, деци ратних, војних мирнодопских инвалида, деци из хранитељских породица и из Савеза слепих уручити око 240 пакетића – указао је Ђокић.

Директор Центра за социјални рад у Лозници Владимир Петровић исказао је захвалност за гест доделе пакетића свој деци која су су под старатељством Центра за социјални рад.

– Ово је по ко зна који пут доказ да град Лозница није заборавио сву нашу децу, а посебно најосетљивије и најрањивије групе наших суграђана – казао је Петровић