Уручене награде најбољим спортистима града Лознице

9. фебруар 2021.
proglaseni-najbolji-sportisti-grada-loznice

Најбољим спортистима у избору Комисије за спорт града Лознице данас су свечано уручене награде, а тим поводом помоћник градоначелника Љубинко Ђокић честитао је у име Града награђенима за изузетне спортске резултате у претходној години истичући значај уложених напора и залагања не само спортиста већ и њихових родитеља и тренера у постизању успеха као и велику подршку локалне самоуправе спорту.
– Спорт је категорија од посебног друштвеног интереса у нашем граду, а млади људи јесу највећи ресурс и потенцијал нашег града. Поред бриге о повећању обухвата младих и деце који се баве спортом наш град се посебно стара о спортским удружењима и клубовима. Наш град са градоначелником на челу промовише и финансијски помаже реализацију свих пројеката који имају за циљ промоцију здравих стилова живота. У име града Лознице и свих нас честитам вам на постигнутим резултатима и желим вам да у овој години будете још успешнији – рекао је Ђокић.
Како је истакао, циљеви Града када је у питању спорт је спорт за све. Наш план је изградња спортских терена и објеката, да финансирање спорта како из јавних и приватних извора буде транспарентно. Тежимо унапређењу спортских активности, стручног педагошког рада и здравствене заштите за све учеснике и јачању улоге медија у промоцији спорта. На подручју Лознице има више од 60 регистрованих клубова са више од 3000 спортиста и наш циљ је да промовишемо предмет физичко васпитање у школама који је усмерен на физичку активност, физички развој и здравље младе популације – закључио је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.
У избору Комисије за спорт за најбољег спортисту изабран је Драгиша Комарчевић, играч Фудбалског клуба (ФК) „Лозница”, који се ове године године се истакао као играч, а такође и као голгетер.
Титула најбоље спортисткиње припала је Бранкици Неговановић која је захваљујући постигнутим резултатима у октобру ове године заузела прво место на ранг листи Светске карате федерације у конкуренцији јуниорки до 53 килограма и уједно је најбоље пласирани српски каратиста у свим конкуренцијама.
За најбољег тренера изабран је Златомир Сретеновић, тренер одбојкашких клубова „Лозница” и „Пролетер”. Са сениорском екипом три пута је освојио првенство што је последње сезоне 2019/2020. године резултирало уласком у Другу одбојкашку лигу.
Најбољи спортски радник у овој години је Горан Церовац, (ФК „Раднички Стобекс”), који тренутно обавља функцију директора Омладинске школе где је доласком у клуб помогао у решавању многих изазова и у промоцији младих нада фудбалског клуба.
Према избору Комисије за спорт најбољи спортски колектив је ФК „Лозница” који постоји већ 101. годину, а свој јубилеј је обележио такмичећи се у Првој лиги Србије што представља други ранг такмичења у Србији.
За најбољег младог појединца изабран је Дарко Ђукановић, вишегодишњи репрезентативац, а такође и освајач бронзане медаље на Европском првенству у Бугарској.
Титула најбољег младог спортисте припала је и Марку Савићу, играчу Кошаркашког клуба „Лозница”. Капитен је селекције млађих пионира, али наступа и за старији пионирски узраст.
Најбоља млада спортисткиња је Александра Гајић која тренутно игра у сениорској екипи Женског рукометног клуба „Лозница-Град” који се такмичи у Првој рукометној лиги.
За најбољу младу спортисткињу изабрана је и Светлана Јеринић, члан Џиу-џицу клуба „Лозница”, која је ове године освојила 13 диплома.
Награђени спортисти истакли су своје најзначајније спортске успехе у претходној години и захвалили се Граду и градоначелнику Лознице Видоју Петровићу на великој подршци коју добијају што је допринело вредним резултатима које су остварили у претходној години.
Награде најбољим спортистима уручили су помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, градски менаџер Дејан Сталовић, члан Градског већа задужен за спорт Милан Недељковић и чланови Комисије за спорт града Лознице.