Унапређење водоснабдевања за становнике  доњег  Јадра

26. новембар 2023.

Захваљујући благовременој припреми пројекта за унапређивање водоснабдевања који је иницирао градоначелник Лознице  Видоје Петровић, у три месне заједнице, Јошеви, Доњем Добрићу и Јадранској Лешници биће омогућено стабилније и сугурније водоснабдевање. То је данас у Јадранској Лешници изјавио помоћник министра за пољопривреду, водопривреду и шумарство Александар Богићевић, наводећи да ће средства од 20 милиона динара већ у уторак бити уплаћена на рачун Града Лознице. Већ с првим данима децембра почеће радови на реконструкцији водоводне мреже заменом 2200 метара цевовода ћиме ће стара црпна станица код амбуланте бити укинута а око четири хиљаде мештана три села добити квалитетно водоснабдевање.

– Ово је још један добар вид подршке са централног нивоа, из Министарства пољопривреде где се поред класичних субвенција којим се директно подстиче пољопривредна производња ради о улагањима у разнолику инфраструктуру да би се квалитет живота, у овом случају кроз боље водоснабдевање,  подизао на виши ниво. Значајно је то нарочито за људе у домаћинствима која су на већим висинским зонама а стварају се услови и за наредне инвестиционе подухвате и активности које ћемо имати  у идућој години на продужетку водоводне мреже према Милини и даље. Подршка наше државе, највишег руководства  и владе према Лозници одвија се без паузе,-  истакао је Видоје Петровић, председник Привременог органа града Лознице.

Пошто је подсетио на успешну реализацију пројекта водоснабдевања Горње и Доње Бадање техничком водом из нових бунарских резерви, Петровић је навео да је то нови корак у добром правцу.  Око 90 одсто становништва града има успешно водоснабдевање из система водозахвата  у Бањи Ковиљачи,  док је на целој територији града тај однос око 78 одсто јер су остали рубни делови које лознички „Водовод и канализација“, уз подршку града, наставља као врло специфичан и захтеван посао уз постојеће одржавање близу  800 километара водоводне мреже.