У сусрет Васкрсу – Пажња за наше најстарије суграђане

12. април 2023.

Градоначелник Лознице са сарадницима, данас је у Цикотама посетио 97-годишњу Мирјану Петровић којој је уручио пакет поводом Васкршњих празника.

Приликом посете баки Мирјани градоначелник је истакао да је “сваки наш мештанин нам јако важан а празници су посебна прилика да онима који живе тешко пружимо пажњу и олакшамо живот”.

“У згодним приликама и лепим поводима обилазимо неке од наших суграђана, да ли су то млади, стари или слабијег имовинског стања трудимо се да приступамо пре свега људски. Овога пута у сусрет једном великом хришћанском празнику – Васкрсењу Христовом, моји сарадници и ја смо ту да једном броју наших суграђана уручимо поклоне, а оно што је можда и важније, то је разговор.  Када говоримо о старијим људима они су најчешће усамљени, недовољно посећени, некада и од својих наближих. Зато смо данас овде, код баке Мирјане, и многе моје колеге су на терену, да у предвечерје Васкрса разговарамо са људима, да им уручимо прикладне поклоне и да им пожелимо пре свега добро здравље, личну и сваку другу срећу”, поручује Петровић.

То је само један од 50 пакета колико је Градска управа припремила за кориснике социјалне помоћи, инвалидских и минималних старосних пензија и самачка старачка домаћинства, као вид пажње и подршке у сусрет празнику.