У сусрет рукометном спектаклу у Лозници

8. децембар 2021.
milan-nedeljkovic-rukomet

У години када се навршило 65 година рукометног спорта у Лозници најбоља потврда тог развојног пута у континуитету је организација  Свесрпског рукометног купа 22. и 23. децембра у дворани Лагатор. По речима Милана Недељковића, члана Градског већа задуженог за спорт, африрмисаног спортисте нашег града и тренера у мушком Рукометном клубу пред лозничком публиком ће наступити четири најтрофејнија клуба – шабачка Металопластика, бањалучки Борац, Слога из Добоја и новосадска Војводина.

– Ово ће бити   вероватно до сада најлепши рукометни спектакл, добра увертира пред новогодишњи и божићни празник, као и традиционална проглашења најбољих у лозничком спорту за годину која лагано пролази. Све мечеве ће водити судије које су ангажоване на европским такмичењима а ту је, као посебно признање за наш град, чињеница да је Рукометни савез Србије први пут изван Београда заказао своју генералну скупштину 23. децембра у Научно образовном центру у Тршићу. Ту ће, иначе, бити смештени сви спортисти и гости скупштине. Уз захвалност руководству Лознице на челу са градоначелником и граду Лозници, генералном покровитељу свесрпског рукометног спектакла, трудићемо се да будемо узорни домаћини, поручује Милан Недељковић.

Рукометни клуб Лозница је ове године на првом месту на табели, без изгубљене утакмице и са великом амбицијом да досегне  Супер лигу. Био би то најлепши поклон, уз “свесрпски спектакл” у Лагатору, даљи развој и афирмацију рукомета у граду зелено белих спортова.