У лозничком Водоводу пуне руке посла

18. октобар 2023.
vodovod-radovi-2023

У Улици Слободана Пенезића у Бањи Ковиљачи ове седмице је започета реконструкција водоводне мреже па ће пластични цевовод на деоници 300 метара бити у целости замењен новим полиетиленским. Та инвестиција вредна 1,5 милиона динара финансира се средствима лозничког Јавног предузећа „Водовод и канализација“, рекао је директор Зоран Дивнић, уз подсећање да је средствима од 45 милиона динара недавно реконструисан и комплетан цевовод у улицама Гоце Делчева и ЈНА у тој месној заједници.

Пре неколико дана, по речима Дивнића завршена је реконструкција цевовода у Маричкој улици дуж 150 метара у месној заједници Лозничко Поље. На Лагатору се одвија посао на преспајању 200 метара цевовода на локалитету где је планирана изградња нових стамбених јединица.

Лознички „Водовод“ планира да у пет удаљених месних заједница унапреди стање на водоснабдевању техничком водом. Реч је  о  Бањи Бадањи, Горњој  Бадањи, Горњој и Доњој Сипуљи и Помијачи где ће средствима овог јавног предузећа у кратком периоду омогућити  пуштање у рад  бунара чиме би грађани ових места имали редовно снабдевање техничком водом.