У Лозници сутра подела садница белог јасена

15. април 2021.
sadnice-2021

Град Лозница заједно са Канцеларијом за младе Лозница ће од сутра почети са бесплатном поделом садница белог јасена у оквиру пројекта “Посади свој хлад” који је подржан од стране Зеленог развојног центра и  невладине организације “Let’s do it”.

Сви суграђани који желе да се укључе у акцију, и на тај начин допринесу озелењавању своје локалне заједнице, могу доћи у периоду од 08-15 часова, у Омладински центар,  и преузети садницу.

Град Лозница активно ради на озелењавању, те се може видети да су улице, паркови и друге зелене површине богатије за велики број  нових садница.

Циљ локалне самоуправе је, да за свако посечено дрво, буде засађено ново и на тај начин се ревитализује процес озелењавања.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције Триллион Треес Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.