У Ковиљачи, перјаници туризма нов асфалт и водоводна мрежа

6. октобар 2023.
asfaltiranje-banja-koviljaca-2023

После успешно завршених радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у Улицама Гоце Делчева и ЈНА у Бањи Ковиљачи, данас је започето и њихово асфалтирање на деоници дугој 805 метара. Према речима директора лозничког водовода, Зорана Дивнића, замењена је комплетна водоводна и канализациона мрежа, као и кућна прикључења. Циљ ове реконструкције је смањење губитака на мрежи и броја кварова. Радове у Бањи Ковиљачи  је данас обилазио  градски менаџер, Дејан Сталовић, који је у изјави за медије истакао да је реч о инвестицији вредној 45 милиона динара, од чега је за асфалтирање уложено 6 милиона и у потпуности их финансира Град Лозница.

 – На овај начин се у „перјаници“ бањског туризма  подиже квалитет живота овог густо насељеног места. Ове године смо доста радили у Бањи, три краће улице, Првог маја, Римску и Иве Андрића, у плану је реконструкција улица код Трга Анте Богићевића, неких 550 метара, где предстоји комплетно пресвлачење асфалтом. На иницијативу градоначелника Видоја Петровића у понедељак почињемо радове на јапанској фонтани у бањском парку у две фазе, истовремено. То су грађевински радови и паралелно ће бити постављене цеви, млазнице и расвета. Вредност је око седам милиона динара, и то финасира град чиме ћемо вратити стари сјај овом украсу Ковиљаче – рекао је градски менаџер Дејан Сталовић.

Асфалтирањем и реконструкцијом водовода  је посебно задовољан  председник Савета месне заједнице Иван Поповић који оцењује да ће завршетком тог посла значајно олакшати живот мештан упућених на ове две улице. Каже да је прошле године асфалтирано 1,4 киломатра пута до насеља Зеленица, део Гучевске на 1,2 километра а крају се приводи и велика активност на замени уличне расвете.