У Бања Луци градоначелнику Лознице уручено признање

26. април 2023.
zlatni-kljuc03

Златни кључ Подунавља

Високо ценећи и вреднујући  досадашње резултате у раду  на повезивању људи, идеја и тржишта у Региону као и напоре првог човека Града Лознице  на успостављању пословних веза у Србији и широј регији Подунавља  јуче је под покровитељством  Града Бања Луке и Инстититута европских региона из Салцбурга  градоначелнику Видоју Петровићу уручено признање  Златни кључ Подунавља.

На пригодној свечаности у хотелу Босна ово признање је преузео његов помоћник Љубинко Ђокић, који је на данашњој конференцији за новинаре истакао да су на овом угледном скупу били присутни представници из политичког, дипломатског, привредно – економског, културног и цивилног сектора више земаља: Србије, Румуније, Хрватске, Словеније, Аустрије, Босне и Херцеговине.

– Тај регионални сусрет био је посвећен стратегији и утицају токова бизниса кроз  даљу имплементацију у Подунављу, истакао је Љубинко Ђокић. Каже, да је Златни кључ Подунавља, који је додељен градоначелнику Лознице, заправо, како су образлагали из Дунавског бизнис форума, потврда велике енергије и посвећености човека који је 2004. године храбро преузео улогу председника општине која се налазила међу десет најнеразвијенијих локалних самоуправа у Србији.

– Данас је Лозница привредни, културни и туристички центар западне Србије, град са убрзаним економским развојем у свим сверама живота. То је, како су рекли, евидентно у путној инфраструктури, јер је само у прошлој години асфалтирано више од сто километара саобраћајница а ту су и сва улагања у комуналну и енергетску инфраструктуру, јер Лозница је један од ретких градова који има две трафостанице по 110 киловолти. Милионским  улагањима у здравство подижемо квалитет здравља грађана како Подриња, Рађевине и Азбуковице, тако и дела источне Босне, а исто тако чинимо и за школство и спортску инфраструктуру. У том периоду, од 2004. године до данас  Лозница је имала подршку своје владе, али никада као у задњих десет година када  су влада и председник државе допринели нашем успеху. Признање је стигло на праву адресу и у праве руке, закључује помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.

Тринаести Дунавски бизнис форум у Бања Луци организовали су мрежа агенција ТЕРИС и Медиа Инвент из Новог Сада уз свесрдну подршку града домаћина.