Три сертификата Лозници за успешну обуку о миграцијама

26. март 2024.

Поводом успешне реализације пројекта “Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији”, у београдској палати Србија уручени су сертификати полазницима за успешно завршену обуку. Сертификати су  уручени заменику градоначелника Петру Гавриловићу за три  представника из  Лознице, Слађану Бодирогу, секретарку Градског већа, Гордану Стојановић, просветну испекторку и Драгана Станића, повереника Комесаријата за избегла и расељена лица града Лознице.

Свечаности је, уз госте из више градова и општина, комесарку Наташу Станисављевић, Ричарда Колија и шефа за развојну сарадњу у Амбасади Швајцарске присуствовао министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић. Он је изразио задовољство због успешне реализације активности у оквиру обуке у пројекту наводећи да држава Србија као „одговоран и кредибилни међународни партнер, препознаје своју улогу у овом процесу и да је у претходном периоду уложила велике материјалне и људске ресурсе у борби против илегалних миграција чиме доказује да је ова тема један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова”.

Пројекат “Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији”, је реализован у оквиру миграционог партнерства Србије и  Владе Швајцарске која је од 1991. године донирала преко 400 милиона долара Србији.