Три породице добиле средства из буџета Града за куће са окућницом на селу

9. новембар 2021.
dodela-ugovora-Kuce-sa-okucnicama

У Градској управи данас су потписани уговори за доделу бесповратних новчаних средстава из буџета Града, младим породицама за куповину, изградњу и реконструкцију куће са окућницом на сеоском подручју на територији Лознице у оквиру реализације Јавног позива, расписаног у априлу ове године.

Уговоре су потписали три породице, којима су одобрена средства у ове сврхе и начелник Градске управе Владимир Радојчић, који је навео да је за овај Јавни позив опредељено 1.8 милиона динара односно по 600 хиљада за сваког корисника.

– Овај програм је још један доказ да је Град Лозница по много чему пионир међу локалним самоуправама у Србији. Ми смо га започели чак пре Министарства за бригу о селу. Буџетом за 2021. годину Град Лозница је на основу одлуке Скупштине Града, усвојене у децембру прошле године, предвидео средства за ове намене. Већ првог месеца смо имали седам захтева. Комисија је сачинила ранг листу по унапред утврђеним критеријумима, а ја сам данас имао задовољство да потпишем уговоре са три подносиоца захтева – казао је Радојчић.

Како је истакао, ребалансом буџета Града опредељено је још 4.2 милиона динара у ове сврхе тако да ће ускоро уследити нови конкурс с обзиром на то да има доста заинтересованих грађана.

Начелник Градске управе је напоменуо и да ће конкурсна документација свих лица, којима нису додељена средства у оквиру првог Јавног позива, бити важећа и за наредни, тако да ће моћи да конкуришу само уз изјаву да остају при свом захтеву.

Дејан Мишић, отац петоро деце из Корените, који је добио средства за реконструкцију куће захвалио се Градској управи што му је омогућила обезбеди боље услове и настави живот на селу са породицом.