Светосавска порука Видоја Петровића, председника Привременог органа града Лознице просветној јавности

26. јануар 2024.
sveti-sava

Драги наши ученици, поштовани наставници, професори и родитељи,

Честитам Вам школску славу, Савиндан, као неисцрпну успомену и инспирацију на велико дело Растка Немањића, духовника, народног учитеља и просветитеља.

Желим овом приликом да подсетим да ваш град Лозница у духу светосавља негује неимарску и задужбинарску мисију у свакој од 19 школских установа као изазов да кроз стално унапређивање образовања и ваших знања стварамо бољи свет око себе. А то је могуће само ако ученост, толеранција и марљив однос на сваком месту буду резултат заједништва и успеха са вашим наставницима, професорима и локалном заједницом која највећи део свог буџета издваја за просвету.

Моја порука, коју бих упутио на свакој светосавској академији гласи: својим знањима непрестано будите и пробудите изворишта научне мисли, мудрости и памети. То је најсигурнији капитал који ће допринети општепрогресивним токовима у које убрајам и све што смо ових дана чули од добитника светосавских награда који су своје знање уклесали на олтару лозничке просвете.

Увек нас обрадују ваши успеси са домаћих и међународних такмичења. Дају нам наду да овај град има потенцијале без којих ниједан други напредак не би био тако видљив и далекосежан.

Са жељом да свима нама светосавска снага и вера буду животна инспирација, још једном вам честитам школску славу – Светог Саву.