„Свет жена“ ствара лепши свет

2. март 2023.

Манифестација „Свет жена“ коју организује Центар за културу “Вук Караџић” под покровитељством Градске управе, већ 22. годину континуирано афирмише стваралаштво и достигнућа жена.

Програми се одвијају током марта а овогодишњу манифестацију свечано је, у Вуковом дому културе, отворила Олгица Самоиловић, власница лозничке компаније Хедера Вита.

Она се, на почетку обраћања, захвалила градоначелнику Видоју Петровићу, као и руководству града на томе што су препознали вредност компаније Хедера Вита и  доделили јој част, али и одговорност, да отвори једну овако значајну манифестацију као што је „Свет жена“.

Такође је нагласила да као жена – предузетник, и као Лозничанка, годинама прати ову манифестацију, која се издаваја по томе што одаје почаст нашим суграђанкама и њиховом великом залагању на свим животним пољима.

“Надам се и верујем да је успех Хедера Вите виђен кроз призму рада у нашем граду, у Лозници, што смо ми и желели да постигнемо кроз продајне и услужне објекте, и кроз целокупан рад, како у земљи, тако и ван граница Србије. Као што сам негде већ поменула, награде нису оно због чега радимо, али свако признање је додатни подстицај који нам даје ветар у леђа, јер сведочи да је наш труд примећен и да има одјека. Увек сам себе доживљавала као особу чија је улога да препозна вредност људи којима је окружена. И у приватном, и у пословном животу, трудим се да да из особа у окружењу извучем оно најлепше, чега често ни сами нису свесни, што је у њима успавано. Покушавам да их пробудим, како би искористили све своје потенцијале и такав амбијент упорно градим унутар своје фирме.  Зато ми је велика привилегија и посебна радост да је неко у мојој компанији Хедера Вита, и у мени, препознао тај потенцијал, као што то чините Ви својом подршком”, поручила је Олгица Самоиловић.

Она је додала да је због природе посла, Хедера Вита фокусирана на лепши пол, с обзиром да је  деведесет одсто асортимана компаније, намењено управо женама.

“Могло би се рећи да су оне наше надахнуће. Због овога смо током низа година научили да препознајемо њихове потребе и да покушамо да испунимо њихова очекивања. То је наша лепа дужност, од које је и почела цела прича, како моја лична, тако и Хедера Вите као бренда. Живимо у времену када нас, нажалост, окружује много негативних фактора, лоших вести, тмурних прогноза… Зато сматрамо да је одговоран и озбиљан задатак улепшати и побољшати свакодневицу наших муштерија. Тај посао није лак, али како је рекла чувена Коко Шанел – „Све је у нашим рукама, зато их никада не смемо дићи“. Чврсто верујем у то”, истакла је Самоиловићева.

У наставку вечери публика је уживала у концерту љубавних романси, у извођењу Марка Калајановића, баритон, Снежане Савичић, сопран и Невене Живановић, пијанисткиње.

Наредни програм, у оквиру манифестације, заказан је за уторак, 7. март, када ће на сцени Вуковог дома бити изведен мјузикл “Веселе девојке”, у организацији ТОГ Лозница, а у наставку месеца програми ће се низати на више локација установе Центра за културу.