Свечана додела годишњих награда  

10. јун 2024.

ЗНАЊЕ ЗНАЊЕМ  ДАТИ

За најуспешније ђаке  и студенте  који су знање потврдили наградама на такмичењима и високим просеком академских оцена у претпразничним данима Лознице, поводом Дана града организован је свечани пријем у Спортском центру Лагатор.

Како је саопштено на заседању Градског већа на конкурсу града услове је испунило 88 студената и 53 ученика а од њих су на државним и међународним такмичењима  прве награде освојила 32 ученика, другу девет, трећу дванаест, док трећина студената студира медицину.

Петар Гавриловић, заменик градоначелника је  у поздравној поруци упућеној награђенима и њиховим роситељима, наставницима и професорима, подсетио да се ‘’снага сваке заједнице мери бројем стручних и образованих грађана и квалитетима стечених знања’’ и оценио да су награђени будућност Лознице.

– Чврсто верујем да Лозница ту има лидерску позицију. Награду сте добили од вашег града за марљивост и посвећеност током наставе у школама, успехе на такмичењима и зато нека она буде подстрек за ваше  будуће успехе. То је инвестиција која се вишеструко враћа, како вама, тако вашим родитељима, граду, држави Србији, а уједно је подстицај и  вашим наставницима и професорима за даље  ангажовање. Бити најбољи ученик, или студент значило је одувек имати велики капитал за будућност, значило је касније бити најбољи лекар, истраживач, информатичар, урбаниста, официр… На иницијативу градоначелника  Видоја Петровића покренут је пројекат‘’Лозница најбољима’’ и формиран ‘’Тим за будућност Лознице’’. У њему су млади, успешни људи који су активно учествовали у креирању планова развоја Лознице. Знатан део њих, чија су знања потврђена у пракси, сходно професији за коју су се определили, већ је добило запослења у јавним установама и организацијама у граду, неки и на најодговорнијим местима – рекао је Гавриловић и навео да ‘’није знање знање знати, него је знање знањем дати’’.

Од 2000. године додељено је  2.843  награде најбољим студентима и уленицима , а међу добитницима је била и Александра Спасојевић, некадашња одлична студенткиња Филозофског факултета у Новом Саду, која се обратила награђенима.као и Никола Петровић, студент треће године Медицинског факултета Војномедицинске академије у Београду. Награђени ученици примаће током године по седам, а студенти десет хиљада динара месечно.