Све спремно за 16. Дринску регату

3. август 2022.
najava-za-regatu-2023

16. Дринска регата „Дрина је само једна”, у организацији Града Лознице, биће одржана у суботу 6. августа, а тим поводом градски менаџер Дејан Сталовић казао је на данашњој конференцији за медије, да се очекује велики број учесника што ће и ове године потврдити да нас река Дрина све спаја.

– Туризам је већ годинама једна од најважнијих привредних грана у нашем граду и вероватно не постоји особа у држави или региону, која није чула за Бању Ковиљачу, Тршић, Гучево, Дрину. То су наше највеће туристичке дестинације, које сваке године посећује велики број туриста. Став руководства био је да након великих улагања, првенствено у инфраструктуру значајно више улажемо у манифестације и на тај начин привлачимо већи број туриста у наш град, а са друге стране да подижемо квалитет друштвеног живота свих наших суграђана – указао је Сталовић.

Како је истакао,  све припреме су обављене на време и ангажоване су све надлежне институције и службе, како би ова традиционална лозничка манифестација, као и претходних година била квалитетно организована и протекла у доброј атмосфери и дружењу уз вођење рачуна о безбедности свих учесника и гостију за шта ће бити задужена служба хитне помоћи са неколико возила, гранична полиција, рониоци на чамцима, који воде и усмеравају регату, а за све учеснике регате као и до сада обезбеђено је обавезно здравствено осигурање.

Капетан регате и члан Градског већа Милан Недељковић навео је да је старт регате у 10 часова у Малом Зворнику, а циљ у 14 часова на Жићиној плажи док је регистрација учесника од 7 часова ујутру у Малом Зворнику до поласка.

– Овогодишња регата, у организацији Града Лознице, Зворника, Малог Зворника, биће једна од најпосећенијих до сада. Замолио бих учеснике да дођу на време јер очекујемо велику гужву. Регистрација чамаца је од 8 до 10 часова, а сва пловила добиће кесе за отпад. Традиционални војнички пасуљ биће припремљен на Жићиној плажи, где ће у 9 часова бити организовано такмичење у пецању и вожња кајаком за све заинтересоване суграђане за шта се побринуо Кајак клуб Лозница  – казао је он.

Недељковић је истакао да се Туристичка организација Града Лознице потрудила да на плажи буде дневна журка уз ди џеја и да је обезбеђен велики број поклона и реквизита са обележјима Града Лознице, који ће бити подељени учесницима док ће први пут биће уочи регате, 5. августа, бити организован и концерт Хариса Џиновића, на платоу испред Вуковог дома културе.

За све учеснике регате обезбеђен је бесплатан аутобуски превоз до Малог Зворника, а поласци су у 8.00 часова са главне Аутобуске станице и у 8.30 часова из центра Бање Ковиљаче.

Будите и ви део једне од најлепших и највећих летњих манифестација у нашем граду и Подрињу и не пропустите прилику да се добро проведете.