Све боља привредна клима

27. октобар 2023.
gradsko-vece-10-2023

На заседању Градског већа у Лозници којим је председавао градоначелник Видоје Петровић, усвојен је Извештај о извршењу буџета града у првом полугодишту ове године.

Град Лозница је  ове године, као и претходних, на добром путу да буџетску годину успешно заврши. На то упућују приходи  који су били већи  за првих шест али и девет месеци ове године, саопштено је из Одељења за финансије и локалну пореску администрацију.

Радује нас сазнање, истакао је градоначелник да је уз добру ликвидност у првих шест месеци остварен већи прилив средстава од пореза на зараде за 116  милиона динара, па су тако, уз остале приходе, укупна остварења у буџету града већа за 167 милиона динара него у истом периоду прошле године. То је потврда одличне  привредне климе и економске ситуације у Лозници, већег броја запослених  што се  наставило и у деветомесечном периоду, јер су и ти приходи сада већи за 272 милиона динара него лане, рекао је градоначелник Петровић.

Градско веће је данас прихватило одлуку Јавног предузећа „Водовод и канализација“ за откуп једне катастарске парцеле у Доњој Бадањи за ископ истражног бунара који ће допринети бољем водоснабдевању у тој месној заједници. Прихваћена је информација о  степену усклађености  планираних и реализованих активности у јавним предузећима чији је оснивач Град Лозница као и обављању градско-приградског превоза на аутобуским линијама  из пакета „А“ и „Б“ који је претходно разматран у градском Одељењу за привреду и локални економски развој.

Данас је, на редовном заседању Градског већа практично потврђена  одлука о расписивању Јавног позива за доделу бесповратних средстава домаћинствима  у овој години за енергетску санацију  породичних кућа и станова  на територији Града Лознице и донето  више имовинско  правних решења и закључака.