Стазе за трчање и брзо ходање у новом руху

17. август 2023.

Обилазећи радове на завршном уређењу трим стазе поред игралишта код Железничке станице у Лозници, у месној заједници Ново насеље, члан Градског већа Марко Јовановић је пренео лично задовољство али и оно које стиже свакодневно од грађана при реализацији овог подухвата Града Лознице. Реч је о стази, која на најбезбеднијем  месту има своје приврженике који се баве спортом и рекреацијом, људе од седам до 77 година, како је приметио неко од саговорника. Јовановић је у друштву са директором Лознице Развој Николом Драгићевићем, затим Драганом Ђокићем из Савета месне заједнице Ново насеље и рекреативцем Иваном Антићем присуствовао завршници инвестиције која даје нови сјај градском језгру Лознице.

– Мада ме за ово место везују личне успомене из детињства чини ми задовољство то што поред ове трим стазе и други делови центра Лознице у последњих неколико година постају оазе где се стварају садржаји за побољшање квалитета живота. Кроз залагања руководства града и иницијативе нашег градоначелника  изграђено је више од десет игралишта за најмлађе са безбедним подлогама и теретанама на отвореном простору.  Циљ је да се, поред људи из професионалних спортских клубова, а суфинансирамо их преко 80, свој кутак добију и рекреативци, суграђани који су изразили жељу да тај простор има овакву физиономију, рекао је члан Градског већа Марко Јовановић. Он је подсетио на значај даљег опремања спортских терена новим мобилијаром и поручио, да „сви који наносе оштећења на овим местима не мисле добро ни деци ни свом граду“.

Иван Антић из месне заједнице Ново насеље  је свакодневно на стазама где се унапређује физичка активност и кондиција.  Сматра, да је овај терен са новом подлогом при трчању или брзом ходању подстицај безбедности  јер су мање шансе за повређивања или зглобна уганућа.

– Захвални смо градском руководству јер су удовољили нашим суграђанима, нарочито рекреативцима. Овде се   ради и гради за све узрасте и циљне групе пошто се, у вечерњим сатима на овом месту управо они могу срести. Зато сматрам да се  на томе  неће стати, закључује Драган Ђокић, члан Савета месне заједнице Ново насеље.