СТАДИОН НА ЛАГАТОРУ ГОТОВ ДО ПРОЛЕЋА

2. децембар 2022.
stadion-novembar2022

Државни секретар Министарства за јавна улагања Миљан Ранђеловић данас је са градоначелником Видојем Петровићем обишао градилиште новог фудбалског стадиона на Лагатору чија се изградња успешно приводи крају. Према речима градоначелника изнетих на објекту којим ће бити комплетно заокружена нова и постојећа спортска инфраструктура, радови се одвијају према утврђеној динамици тако да је реално да Лозница нови стадион по УЕФА стандардима добије на пролеће, до краја априла.

– Напори које смо уложили на нивоу града, уз снажну подршку наше државе, председника Републике и владе допринели су да на једном месту имамо комплетну инфраструктуру што је изузетан допринос свеукупном унапређивању свих спортова, док је на другој страни ово шанса да се експанзивније унапреди спортски туризам који је развојни потенцијал града Лознице. Овде је јединствен комплекс, сада препознатљивог стадиона, спортске дворане, олимпијског базена, парковског простора са теренима за мале спортове, Атлетским стадионом у изградњи чиме се широко отварају врата развоју спорта који је уједно и подршка за све узрасте града. Уверен сам, рекао је градоначелник Видоје Петровић, да ћемо за три године почети изградњу и затвореног базена што ће бити завршно поглавље на спортској мапи Лагатора и нашег града који ће на једном месту имати све. Лозница ће по томе бити јединствен град у Србији и према поређењу са другим и већим градовима у Републици”.

Према Петровићевим речима на Лагатору се упоредо одвијају радови на изградњи више прилазних улица, јер ће спортски садржаји и манифестације овде окупљати велики број посетилаца. Биће завршена улица која спаја Ургентни центар са Лагатором, затим настављена траса Улице Милоша Поцерца ка Улици Марка Радуловића што ће допринети растерећењу саобраћаја.

Када је реч о новом стадиону „он код свакога буди осећај и потребу да имамо фудбалски клуб који ће нас обрадовати добрим спортским резултатима и бити квалификован у Супер лигу. То ће бити задатак спортских радника, спортиста и клубова, али и града са мојим сарадницима који су задужени за спорт. Уз помоћ са централног нивоа залагаћемо се за јаку финансијску конструкцију која се намеће кроз такмичење у Супер лиги. Дубоко верујем да ће Лозница, уз овај прелепи стадион, имати суперлигаша, поручио је градоначелник.

Миљан Ранђеловић, државни секретар у Министарству за јавна улагања сматра да се Лозница као град убрзано развија и да је пример добре праксе по начину функционисања што представља задовољство у сарадњи овог министарства са том локалном самоуправом.

– Велелепни стадион за око десет хиљада посетилаца биће вероватно најлепши у овом делу Европе. Ја заиста верујем да када ваши фудбалери добију тако добре услове да ће остваривати запажене резултате а Влада Србије ће помоћи Лозници као и сваком другом делу Србије где у овом тренутку имамо 69 активних пројеката који ће до краја 2024. године допринети лепшем и квалитетнијем животу грађана, закључује државни секретар Ранђеловић.