Снабдевање електричном енергијом на опште задовољство мештана Јадра

6. децембар 2021.
grcic-donje-nedeljice-struja

Након разговора председника Србије Александра Вучића са мештанима Јадра у Горњим Недељицама протеклог  викенда, већ данас су директор Електропривреде Србије Милорад Грчић, директор ЕПС Дистрибуције Бојан Атлагић, директорка Електромрежа Србије Јелена Матејић и градоначелник Лознице Видоје Петровић, обишли терен у Горњим Недељицама, како би пружили подршку грађанима када је у питању снабдевање електричном енергијом, али и улична расвета.

Градоначелник Видоје Петровић истакао је да је Лозница у претходним годинама доживела највећа улагања. – Када постоји добра воља, која је испољена и децидно изречена од стране председника Србије Александра Вучића, ми смо ту да то спроведемо у дело. Град Лозница ће се укључити у постављање уличне расвете. Посредством наших јавних предузећа спровешћемо и радове на локалним путевима. Разговарали смо пре свега са председницима савета месних заједница, који ће се укључити, како бисмо у зимски период ушли у потпуности спремни – указао је градоначелник.

Директор Електропривреде Србије Милорад Грчић казао је да је обавеза ЕПС, ЕМС-а и ЕПС Дистрибуције да ураде оно што је председник Србије обећао мештанима.

– ЕПС је у лозничком крају урадио трафостаницу од 110 киловолти, реконструисао све далеководе и главне трафостанице. Ми смо малопре направили план да до Божића, урадимо све далеководе и заменимо све дрвене бандере – рекао је Грчић и истакао да је у лознички крај у претходних пет година држава преко ресорних предузећа уложила око три и по милијарде динара у електропреносни систем.

Директорка ЕМС-а Јелена Матејић казала је да је ово предузеће успешно завршило све радове у септембру, уложивши практично у претходном периоду више од 10 милиона евра. – Реконструкција је урађена од Ваљева, Лознице па све до Малог Зворника тако да овај крај може бити миран најмање наредних 20 година – казала је Матић.

Према речима директор ЕПС Дистрибуције Бојана Атлагића, у МЗ Коренита треба ургентно заменити 35 дрвених стубова и поставити 450 метара самоносивог кабловског снопа како би касније могло да се инвестира у јавну расвету.

– У месним заједницама Горње и Доње Недељице биће ургентно замењено девет дрвених стубова, исто и у МЗ Симино брдо, а рок за то је наредних месец дана. Трафостаница Драгинац, добиће нови трансформатор и биће опремљена у наредних месец дана, у шта ће бити уложено 7.5 милиона динара. У наредне две године, на том месту биће саграђена нова трафостаница што је инвестиција вредна око 200 милиона динара – истакао је Атлагић.

Председник МЗ Доње Недељице Златомир Антонић казао је да су проблеми у Доњим и Горњим Недељицама честа искључења електричне енергије, али да сада  могу да рачунају на стабилно снабдевање на дужи период.