Савинданска честитка градоначелника Видоја Петровића

27. јануар 2022.
sveti-sava

Уважени директори, наставници, ученици,

Драги родитељи,

Са жељама да сви будете здрави, срећни и успешни честитам Вам школску славу, Савиндан.

Свети Сава, први српски архиепископ увек је са нама и на сваком месту. Овај духовник нас непрестано позива да у духу његове мисије будемо учени, честити и добри људи, да развијамо и унапређујемо школство на свим нивоима, чувамо свој језик, несебично делимо са другим народима и културама вредности наше просветне и научне баштине.

Пружајући сваки вид подршке ученицима, њиховим родитељима  и просветним радницима основних и средњих школа, деци најмлађих узраста у новим обдаништима на територији Лознице, уз подршку наше државе и владе, већ дуги низ година дајемо подстицаје најмлађим „амбасадорима” знања из завичаја великана.

Свет припада младима. Из године у годину модернизујемо и осавремењавамо извођење наставе кроз опремање школских учионица и кабинета. Обезбедили смо и друге подстицаје нашим ђацима кроз бољу уписну политику у средњим школама којом су, новим и креативним занимањима, обухваћена и деца са посебним потребама. Пружамо подршку за бесплатан превоз ђака, набавку уџбеника, исхрану, школска такмичења. Пред нама је година нових инвестиција у научни подмладак града, као што је изградња Иновационог центра, где ће наши најбољи стручњаци стварати нове развојне пројекте Лознице следећи пут  творца нових идеала, нашег највећег просветитеља – Светог Саве. Већ ове јесени најмлађи узрасти ће добити ново обданиште у Лозничком Пољу где ће целодневни смештај имати 270 деце.

У то име и на понос Лознице честитам школску славу свим запосленим  у 19 школских и једној али великој предшколској установи.

Срећан празник!