Саветодавна подршка сваком предузећу

14. јун 2024.
petar-gavrilovic-biljana-filipovic

У оквиру реализације Пројекта стандардизоване услуге менторинга – Министарства привреде са Развојном агенцијом Србије у Градској управи Лознице организован је радни састанак заменика градоначелника Петра Гавриловића и директорке Регионалне развојне агенције „Подринње, Подгорина и Рађевина Биљане Филиповић са господином Шиниширо Катом директором Сектора за међународну сарадњу из Јапанске агенције  JICA и директорком пројекта  Развојне агенције Србије  госпођом Аном Жегарац.

Било је речи о нефинансијској подршци привредницима кроз пружање стандардизованих услуга менторинга у складу са Програмом Министарства привреде. Стандардизовани  сет менторинга  је намењен микро, малим и средњим привредним друштвима, предузетницима и задругама.  Привредни амбијент Лознице је, према оценама са овог састанка,  из године у годину све бољи, речено је, уз истицање компаративних предности града који је у протекле четири године преполовио број незапослених. Још више се на подизању  пословне климе очекује отварањем Иновационог центра, праве развојне базе у којој ће радити млади и стручни, високообразовани кадрови који су као плодови визије перманентних подстицаја локалне самоуправе данас велики потенцијал града Лознице.

Када је реч о пружању подршке несметаном развоју и смањењу ризика у пословању кроз пружање свеобухватних и благовремених услуга корисницима, Развојна агенција Србије ће, како је речено,  дати импулс мање успешним привредним субјекатима и задругама. Менторство  на овом плану треба да допринесе и помогне руководству сваког предузећа да препознају кључну тачку свог пословања, тако да сви корисници, уз помоћ менторинга, развијају акционе планове  који имају  за циљ побољшање пословних резултата.