Саопштење

5. септембар 2023.
Osnovni grb

Поштовани грађани Лознице,

Поводом дезинформација везаних за игралиште ОШ “Анта Богићевић“ обраћам вам се са циљем да разјасним неке недоумице и нетачне информације које су недавно кружиле преко друштвених мрежа и уопште у јавности. Не знам да ли су изнете из разлога незнања или лоше намере, али истине ради, желим да вас упознам о правом стању ствари.

Напомињем да град већ дуже време ради на решавању овог изузетно важног питања. Наш циљ јесте очување, унапређење и изградња спортске инфраструктуре (нових фискултурних сала, дечијих паркова, спортских терена, теретана на отвореном) како бисмо омогућили нашој деци и младима да се здраво развијају, али и да негују љубав према спорту и спортски дух.

Када је реч о локацији код ОШ „Анта Богићевић“ где се налази спортски терен ове школе важно је истаћи да је у плановима и урбанистичким документима за ово подручје јасно назначено да су на овој локацији предвиђени објекти у функцији постојећих објеката друштвеног стандарда (школе), односно задржавање постојећег спортског терена.  Сам простор се налази на подручју заштићеног споменика културе, непокретног културног добра „Лознички град“, где је забрањена било каква врста промене намене или интервенције у простору.

Град Лозница поштује ове законске одредбе и води рачуна о интересима грађана, а посебно деце и никада не би допустио било какве кораке који би угрозили интересе грађана или наше деце, односно угрозили наше културно наслеђе.

Тврдња да руководство града у коме се издвајају значајна средства за подршку деци и младима, родитељима, брачним паровима није посвећено добробити деце заиста није основана. Свима нама деца су на првом месту и на исти начин видимо и препознајемо њихове потребе, подстичемо њихово даље напредовање и боримо се за њих. Наша улагања у образовање су континуирана и усмерена ка стварању бољих услова за ученике, као и запослене у просвети.

Главни урбаниста

Драгана Јовановић