САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

21. јун 2024.
bg_galleries-1280x640-grb

Дана 31. маја 2024. године у просторијама Градске управе Града Лознице, одржан је састанак између Преосвећеног Епископа шабачког г. Јеротеја и г. Видоја Петровића, градоначелника Града Лознице. У пратњи Епископа Јеротеја састанку су присуствовли свештеници Црквене општине лозничке и чланови правног савета Епархије шабачке, а са стране Града Лознице састанку су присуствовали и заменик градоначелника, помоћник градоначелника, члан Градског већа задужен за друштвене делатности, начелник Градске управе и Градски правобранилац.

Поред многобројних тема о којима се разговарало на овом састанку, у пријатном разговору и са жељом за наставком плодотворне сарадње, а све у циљу унапређења верског и културног живота Града Лознице, било је речи и о игралишту  које користи ОШ „Анта Богићевић“ у Лозници, а које је у власништву Црквене општине лозничке и део је црквене порте храма Покрова Пресвете Богородице.

После детаљног разматрање ове теме, донет је следећи закључак:

Да се ОШ „Анта Богићевић“ дозволи да користи поменуто игралиште под условима као и до сада, а да се за то време формира мешовита комисија, коју би чинили представници Црквене општине лозничке, Града Лознице и ОШ „Анта Богићевић“, која би имала задатак да пронађе трајно решење за потребе физичког васпитања ученика поменуте школе.

Кабинет градоначелника Града Лознице

Канцеларија Епископа шабачког