Саопштење за јавност

31. октобар 2023.
vidoje-petrovic-milutin-bastovanovic

Влада Републике Србије је дана 30. октобра 2023. године донела Одлуку о распуштању Скупштине града Лознице и формирању Привременог органа града Лознице. Одлука је ступила на снагу 30. октобра 2023. године.

Такође, Влада је донела решење којим је именован Видоје Петровић за председника Привременог органа а за чланове Милена Манојловић Кнежевић, Дејан Марковић, Дејан Сталовић и Милутин Баштовановић.

Прва седница Привременог органа одржана је дана 31. октобра 2023. године на којој је усвојен Пословник о раду Привременог органа града Лознице. У складу са Одлуком Владе и Пословником о раду Привременог органа именован је секретар Привременог органа. За секретара именована је Славица Милетић, дипломирани правник.

Такође, у складу са важећим прописима Привремени орган констатовао је престанак мандата одборника Скупштине града Лознице, председника, заменика председника и секретара Скупштине града Лознице, извршних органа града Лознице, односно градоначелника, заменика градоначелника, чланова Градског већа и помоћника градоначелника.

НАЧЕЛНИК

Милорад Матић, дипл.правник