Санација задружног дома у Пасковцу

5. октобар 2023.

У месној заједници Пасковац започета је реконструкција 300 квадрата крова на згради Дома културе. Изграђен је 1950. године као задружни дом мештана Пасковца и Зајаче у непосредној близини издвојеног одељења ОШ „Вук Караџић“. Радови су почели после разговора са мештанима Пасковца који су указали да је приоритет у овом селу реконструкција дома, односно крова на њему. Директор „Лознице Развој“ Никола Драгићевић је обилазећи овај објекат који ће ускоро цео бити у  санацији подсетио да је градоначелник Видоје Петровић после разговора са мештанима предложио Градском већу да се обезбеди новац из градског буџета и да је издвојено 1,7 милиона динара који су уплаћени на рачун месне заједнице.

– Санација крова ће спречити даља оштећења а у договору са мештанима изнета је њихова решеност и добра воља да се касније  сами укључе у обнову и занатске радове како би овај дом у потпуности одговарао својој намени, за окупљање грађана и дружење. Кров, на којем су радови јуче почели,  ће бити саниран за седам дана, рекао је Драгићевић.

Члан Градског већа Марко Јовановић који је ресорно задужен за активности у месним заједницама задовољан је што се оживотворила иницијатива  Пасковчана  најављујући да ће у партнерству са грађанима стићи подршка да се репрезетативно знање врати у првобитно стање.

Милисав Николић председник Месне заједнице Пасковац, уз захвалност градском  руководству, каже да су локалном самоуправом имали добру сарадњу  када су асфалтирали путеве а да ће додатни сјај у центар села већ у идућој години  унети  комлетно обновљени дом културе .

Тако ће се подићи квалитет живота мештана као што ће то бити ускоро и у месним заједницама Подриње и Брњац где је најављен исти посао. Раније су реконструисани домови у Доњем Добрићу, Козјаку, Јошеви и Цикотама.