Са заседања Градског већа

19. новембар 2021.
gradsko-vece-novembar2021

На редовној седници Градског већа, којом је председавао градоначелник Видоје Петровић, утврђена је Одлука о извршењу буџета Града Лознице и Информација о степену усклађености планираних и реалиозованих активности у лозничким јавним предузећима, за период од 1. јануара до 30. септембра ове године, затим предлози одлука за планове детаљне регулације за гробље у Зајачи и Башчелуцима и друге тачке.

У циљу наставка подстицаја породици и рађању, Градско веће утврдило је и Одлуку о расписивању другог Јавног позива за доделу бесповратних новчаних средстава младим породицама за куповину, изградњу и реконструкцију куће са окућницом на сеоском подручју из буџета града Лознице за 2021. годину, а сличан конкурс Град Лозница је први у Србији расписао пре пет година, на иницијативу градоначелника Видоја Петровића, са идејом да млади остану или се врате да живе на селу и заснују породице.

За први јавни позив у овој години из буџета Града опредељено је и утрошено 1.8 милиона динара, захваљујући чему су три породице добиле средства за за куповину, изградњу и реконструкцију куће са окућницом, док ће за други, који ће ускоро бити расписан, ребалансом буџета, бити издвојено 4.2 милиона динара.

Новина, која ће обрадовати грађане, а првенствено младе је, и Решење донето на седници Већа, којим се Туристичкој организацији града Лознице даје на привремено коришћење непокретност у јавној својини града Лознице ради постављања монтажног објекта – клизалишта, димензија 25×12 метара на јавном паркиралишту иза Вуковог дома културе,  у периоду од 1. децембра 2021. до 31. јануара 2022. године, током којег ће ЈП „Паркинг сервис” обуставити вршење контроле и наплату паркирања за паркинг места која ће бити недоступна због клизалишта.

Чланови Градског већа истакли су да је постављање клизалишта у зимском периоду, добар начин да млади квалитетно проводе своје слободно време, имајући на уму утицај пандемије и у одређеној мери рестриктиван начин друштвеног живота.

Градско веће је утврдило и Програм рада Савета за безбедност саобраћаја, предлог Решења о именовању главног урбанисте Града Лознице и остале тачке дневног реда.