Расписивање јавног позива за замену столарије, фасада и грејних система

24. август 2021.
gradsko-vece-avgust-2021

На данашњој седници Градског већа, којом је председавао градоначелник Видоје Петровић, утврђени су предлози одлука у погледу спровођења мера енергетске ефикасности које суфинансира Влада Србије односно надлежно министарство за грађане који желе да на својим стамбеним објектима ставе нову столарију, фасаду, изолацију или да замене постојеће грејне системе у циљу веће енергетске уштеде.

Одлуком о избору привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације послови набавке потребне опреме, грађевинског и другог материјала и њиховог монтирања и уградње на станове и куће поверени су фирмама и компанијама које су се пријавиле на недавно расписани јавни позив за извођаче радова.

С друге стране, како је образложено на заседању Већа, Одлуком о расписивању јавног позива за суфинансирање мера енергетске ефикасности у домаћинствима на територији града Лознице прописани су услови које грађани односно физичка лица морају да испуне како би учествовали на овом конкурсу, а један основних је да је стамбена јединица, за коју подносе пријаву, њихово место пребивалишта.

Према речима председника Већа, градоначелника Видоја Петровића, спровођење мера енергетске ефикасности представља континуиран процес у циљу унапређења животног стандарда и квалитета живота наших суграђана чему посебно доприносе заједничка подршка и подстицаји државе и локалне самоуправе.

Чланови Већа су утврдили и Одлуку о давању сагласности на измене Плана јавних набавки Градске управе града Лознице за 2021. годину у циљу постављања шест нових аутобуских стајалишта.