Расписан јавни конкурс за пројекте у области културе

25. јануар 2021.
milan-jugovic-milica-beljac

Град Лозница је као и претходних година расписао Конкурс за суфинансирање пројеката у области културе за шта ће у овој години, према речима председника Комисије за културу Милана Југовића, бити опредељено је 2.8 милиона динара.
Како је навео, конкурс је расписан данас и трајаће 15 дана, односно од дана објављивања на званичном сајту Града и у локалним медијима до 5. фебруара.
Југовић је објаснио да право учешћа на конкурсу имају уметничка удружења, затим она која су регистрована за обављање делатности у области културе се седиштем на територији нашег града као и задужбине, фондације које су регистроване или имају огранак у Лозници.
– Подносилац пријаве може конкурисати са највише четири пројекта. Претходних година имали смо велики број удружења која су учествовала на конкурсу и велики број пројеката у области културе је суфинансиран из буџета града Лознице – истакао је он и додао да је у претходној години у складу са епидемиолошком ситуацијом и прописаним мерама Владе мањи број удружења спровео пројекте него што је то уобичајено.
– Град Лозница годинама уназад издваја велика средства у области културе и на разне друге начине, а пре свега кроз финансирање веома важних установа културе у нашем граду, првенствено Центра за културу „Вук Караџић” за који је у 2021. години опредељено 91.7 милиона динара док је за финансирање програма Библиотеке Вуковог завичаја предвиђено 26.1 милиона динара – истакао је Југовић и позвао удружења да сходно условима конкуришу благовремено до 5. фебруара.