ПРВЕНСТВО У МАЖОРЕТ ПЛЕСУ

19. мај 2024.
mazuretkinje

Наступима  више од 80 мажореткиња различитих узраста  из Бање Ковиљаче, Шапца, Лесковца, Беле Цркве, Апатина и Београда у Лозници је протеклог викенда  пред Вуковим домом културе одржано Државно првенство у мажорет плесу које  је организовала Европска мажорет асоцијација у покровитељству са  Градом Лозницом, а

Првенство је отворила народна посланица Драгана Лукић која је уз добродошлицу  подсетила да Лозница има низ квалитетних догађаја сваке године, а такмичење у мажорет плесу учиниће да се нађе на још вишем месту на туристичкој мапи Србије. Сви су изгледи да ће за коју годину то овде бити респектабилан плесни облик јер  има и практичну вредност пошто мажореткиње учествују не само на такмичењима, већ и на бројним разноврсним приликама и манифестацијама.

Мажореткиње су се такмичиле у категоријама за  шоу мажореткиње, мажореткиње са великим палицама, као и уз тзв.  „пон – поне“  и штапове.  Жеље домаћина су да Мажорет клуб Бања Ковиљача убрзо буде учесник европских и светских такмичења у мажорет плесу на којима ће на најбољи начин представљати Лозницу и Србију и да се што више девојака придружи клубу. Ове године у Београду ће бити одржано Европско првенство у мажорет плесу, што ће бити прилика за наступ  Лозничанки и  стицање нових знања и искустава.