Промoвисана књига „Беседе и беседници 2008 – 2023“

16. септембар 2023.

Завичајну медијатеку јубиларног 90. Вуковог сабора у Тршићу проширила је још једна књига –зборник “Беседе и беседници 2028 -2023“ аутора Бошка Сувајџића. Синоћ је промовисана у организацији лозничког Центра за културу када су се уз аутора-приређивача лозничкој публици у легату сликара Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић обратили рецензенти академик Светислав Божић и књижевник, управник Вукове задужбине Славко Веjиновић.

– Сваки од тих беседника подиже спомен, колико Вуку, толико и себи, тачније у времену у коме живи. Саборске беседе су оплетени венци од слова којим беседници често покушавају да прикрију наша историјска лутања и странпутице, потру међусобице, истакао је др Бошко Сувајџић.

Ово је јединствено штиво где су сабрани  уметнички садржаји са централних свечаности Вукових сабора у Тршићу. За једну од највише цитираних  слови она коју  је више пута  поновио  и сам аутор Сувајџић када је на 87. Вуковом сабору  2020. године под насловом  „Не да се, али ће се дати !“ чији је аутор био недавно  преминули књижевник из нашег завичаја Јанко Вујиновић.