ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ЛОЗНИЦЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

27. децембар 2021.
sportisti-2021

Пратећи рад и залагање спортиста у клубовима током 2021. године данас је у Научно образовном центру Вук Караџић у Тршићу Комисија за спорт града Лознице прогласила најбоље у лозничком спорту.

Спорт је један од приоритета Града Лознице, a градоначелник Видојe Петровић често истиче да је спорт важан за свестрани развој шире популације. Средства у буџету знатно се увећавају из године у годину, а изградња и реконструкција спортских терена, фискултурних сала и дечјих игралишта у претходним годинама је све интензивнија.

Улагање великих напора локалне самуправе у области спорта препознали су наша држава и влада који су обезбедили финансијску подршку за изградњу националног фудбалског и атлетског стадиона што ће лозничким спортским клубовима и организацијама значајно унапредити стање у овој области. Пре уручивања признања за све који су на најлепши начин представили клупске и појединачне успехе градоначелник Видоје Петровић је рекао да већ годинама на примерен начин наш град исказује поштовање према људима који нам најчешће доносе радост. – Свеједно, да ли су у питању колективни или индивидуални спортови, у питању су успеси који свега промовишу здраве стилове живота. Нико то боље од вас не чини, и нико боље од вас не промовише наш град рекао је градоначелник Видоје Петровић, – Уз захвалност на свему шта сте учинили ми ћемо увећавати издвајања за спорт али и улагања у спортску инфраструктуру. Лозница је почаствована и чињеницом да је у њој организовано више међународних такмичења. Само тако наставите, ваш град ће вас у томе и даље здушно подржавати, рекао је градоначелник уз новогодишњу и божићну честитку упућену најбољим спортистима града и њиховим породицама.

Најбољи млади спортисти су Растко Симић из Боксерског клуба Лозница и Вук Симић из Рукометног клуба, а спортистиње Анђелка Миловановић, кошаркашица и Емилија Ђокић, рукометашица.  За најбољег спортског радника проглашен је Радомир Гајић из Кошаркашког клуба, а за тренера Драган Церовац из ФК Подриње. Александар Лекић најбољи је спортиста града јер је у бодибилдингу први и једини освојио титулу првака Света у било којој категорији и у мушкој и женској конкуренцији. Ту је и Тина Крајишник која је наступила на Олимпијским играма у Токију где је наша репрезентација заузела четврто место. Најбољи спортски колектив је Клуб малог фудбала „Лозница град 2018“, а за највећи допринос спорту награђен је Здравко Савановић, параолимпијац.