Пријем за спортисте – Градоначелник: Ваш рад, посвећеност и дисциплина су инспирација за све нас

15. јун 2023.

Градоначелник Видоје Петровић угостио је у свечаној сали Спортског центра Лагатор најуспешније појединце и колективе у лозничком спорту. С обзиром да су спортисти, спортски радници и спортски клубови неизоставан део локалне заједнице и представљају понос града, из буџета се сваке године издвајају значајна средства за финансирање и суфинансирање њиховог рада.

Град суфинасира више од 80 спортских клубова и удружења и тиме даје значајан подстрек свима у области спорта у нашем граду.

„Ваш рад, посвећеност и дисциплина су инспирација за све нас, управо зато смо се данас окупили да вам укажемо признање за све што сте постигли“ – рекао је градоначелник.

У наставку свечаности, градоначелник је са сарадницима, својим помоћником ресорно задуженим за спорт, Дејаном Сталовићем и чланом Комисије за спорт Миланом Недељковићем, уручио захвалнице најуспешнијим спортистима, спортским радницима и клубовима.

То су Никола Ракић тренер КК Лозница, Слободан Максимовић тренер ФК Респект, Душан Николић тренер ФК Пчелињо, Никола Тадић тренер ФК Лозница, Мирко Глигорић тренер млађе селекције ФК Борац Лешница.

Захвалнице су добили и КК Шампиони Бања Ковиљача, Клуб реалног аикидоа Гимназион, Мото клуб Хард ендуро, затим Милан Обреновић капитен РК Лозница, Ема Петровић млада рукометашица ЖРК Лозница Град, Марија Тијанић чланица истог клуба, Растко Симић члан БК Рокица вишеструки првак државе у боксу, Бојан Цвијић члан КК Лозница, Владимир Јаковљевић капитен сениора ОК Лозница, Стефан Митровић одбојкаш Лознице, Марко Перић репрезентативац Србије у футсалу, члан КМФ Лозница град.

Захвалнице су добили и Един Муркић, шампион државе, члан Џијуџицу клуба Лозница, Иван Остојић освајач европске бронзе у ђијуџицу као и Јован Цветановић из истог клуба који је освајач два злата на Европском купу у Марибору, и Никола Мајсторовић , Лука Павловић, Бошко Радосављевић и Марта Митровић, чланови Џијуџицу клуба Лозница.

За успехе у борилачким спортовима захвалницу су добили Емина Муркић из Карате клуба Херкулес, Јован Влајковић и Срђан Петковић , чланови Самбо клуба Предатор Лозница, Љубомир Лукић теквондо клуб Тае-Ло, Митар Радић члан БК Лозница а затим и чланови БК Рокица – Марко Јојић, Вељко Крстић и Стефан Димитрић.

Град Лозница је захвалницу за спортске успехе доделио и Младену Буразеровићу првом српском самурају и Александру Лекићу, светском прваку у бодибилдингу.

У име свих награђених обратила се Бранкица Неговановић, чланица КК Шампиони Бања Ковиљача и захвалила градоначелнику и Градској управи на пријему.