Пријем за освајаче спортских медаља код градоначелника

19. октобар 2021.

Градоначелник Видоје Петровић уприличио је пријем за нашег шампиона у парастрељаштву Здравка Савановића, који се изборио за сребро на Параолимпијским играма у Токију и за лозничке боксере – Семиза Пињу Аличића, Тамира Галанова и Ненада Јовановића који су освојили златне медаље на недавно одржаном државном првенству у боксу и честитао им том приликом на изузетним спортским резултатима истичући да Лозница на најбољи начин потврђује да с правом носи епитет града спорта.

– Наш параолимпијац Здравко Савановић донео нам је из Токија сребрну медаљу и на најлепши могући начин нас обрадовао и промовисао. Ту су и наши боксери, који су са својим тренерима и Боксерским савезом Србије на челу са председником Ненадом Боровчанином, показали да је Лозница посебно препозната као град бокса. На државном првенству три боксера освојила су злато. То је радосна и охрабрујућа вест у сусрет одржавању светског првенства крајем октобра у Београду – рекао је он.

Градоначелник Петровић истакао је да је спорт добар, користан и да су спортисти поред младих и оних који се баве науком најбољи промотери своје земље и града.

 – Ми смо уприличили пријем за лозничке шампионе и симболичне награде и поклоне уз уверавања да ћемо у буџету Града на позицији спорта увећавати средства. За подршку спорту у буџету је 2012. године било 22 милиона динара, а ове 115 милиона. Ако се томе дода чињеница колико град, а посебно држава улажу у спортску инфраструктуру онда хајмо да се бавимо спортом што више – поручио је градоначелник.

Председник Боксерсог савеза Србије Ненад Боровчанин истакао је да су Лозница и лознички боксери који су шампиони овогодишњег државног првенства још једном доказали и показали да је Лозница град бокса.

– Они заслужују сву подршку не само кроз овакве пријеме и награде већ управо, као што је градоначелник Петровић рекао, континуираним увећавањем буџета и стварањем услова да имају исте услове у којима тренирају европски и светски шампиони. Лозница је центар бокса који ће тек да даје шампионе и који ће своје грађане и грађанке и целу Србију учинити поноснима – казао је Боровчанин и додао да ће у спортској хали Лагатор бити урађена нова и доста већа боксерска сала коју ће Боксерски савез опремити са џаковима, рукавицама и осталом спортском опремом.