Пријем за носиоце државних одличја

15. март 2021.
gradonacelnik-dobitici-za-dan-drzavnosti

Градоначелник Лознице Видоје Петровић уприличио је у градској кући пријем за добитнике одликовања које је поводом Дана државности, Сретења, уручио председник Србије Александар Вучић.

Градоначелник је у своје и име града Лознице честитао награђенима – др Милораду Тадићу из Опште болнице, др Снежани Радуловић из Специјалне болнице за рехабилитацију ”Бања Ковиљача”, сину постхумно одликованог др Југослава Грубора и Драгану Тошићу председнику Културно-уметничког друштва (КУД) „Караџић” које је одликовано.

Он је том приликом истакао да је несумњиво да су  златне медаље за заслуге дошле у праве руке и да су их они заиста оправдали посвећеним радом и залагањем што је председник Вучић пре свега умео да цени одајући им велику част се за све што су учинили за грађане Лознице и Србије.

У разговору са градоначелником добитници одликовања казали су да је изузетан осећај примити једну од најзначајнијих награда, награду своје државе за огроман допринос који су дали и да су веома почаствовани због тога.

Они су такође додали да њихове заслуге нису појединачне већ да су резултат тимског рада колектива у којима су запослени и захвалили су се градоначелнику на срдачном пријему и честиткама.

Градоначелник Лознице указао је да локална самоуправа свесрдно подржава све који се боре и раде за опште добро и бољу будућност и да је увек ту да помогне својим грађанима, а првенствено онима који су заслужни за напредак и промене на боље посебно у овим тешким временима узрокованим светском пандемијом.