Пријем за награђене ђаке

28. април 2023.
prijem-za-ucenike-202309

За чланове мешовитог хора Гимназије „Вук Караџић“, основце који су на недавно одржаном државном такмичењу из физике освојили значајне награде, као и друге ученике који су у протеклом периоду постизали запажене успехе данас је организован пријем код градоначелника Видоја Петровића. Честитајући им на наградама које су донели у свој град, он је рекао да у градској кући треба да се осећају пријатно као у својим школама и домовима, а да је град поносан подједнако колико и њихови родитељи, професори и наставници.

– Поред труда који улажете, као и ваши родитељи и наставници, ми ћемо покушати да додатно оснажимо подршку свим школама на територији града и свим ученицима како бисмо процес школовања и одрастања, усвајања нових знања и вештина учинили лакшим. Да вам помогнемо да брже идете ка свом планираном циљу. Волео бих да увек, где год да сте, свој град и земљу носите у срцу. Када постижете резултате и нама дајете снагу и оптимизам за будућност јер имате знање, нешто што не може нико да вам оспори. Немојте никада стати на том путу и личној потреби стицања и усвајања нових знања. То ће ваш живот учинити бољим – рекао је градоначелник.

Он је додао да ће се град потрудити да повећа улагања у образовање, подсетивши да се сваке године додељује награде добрим студентима и ученицима, која се исплаћује у десет месечних рата током године, као и на то да је за двадесетак година њих 2.702 награђивано за добре резултате.

У име награђених, захвалио се Дарко Несторовић, директор лозничке гимназије, који и диригује мешовитим хором школе, подсетивши да су недавно донели прву награду из Новог Сада.

– На 20. Републичком такмичењу хорова гимназија, музичких школа и средњих стручних школа, у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, под покровитељством Министарства просвете, у јакој конкуренцији освојили смо прву награду. Од жирија смо добили и похвалу као хор и ја као диригент за дисциплину и понашање, компактност, добар звук и енергију коју смо емитовали током наступа. Граду се захваљујемо на подршци, а ми ћемо се трудити да то оправдамо. Годинама освајамо прве награде на текмичењима и фестивалима и драго нам је што смо сада први пут позвани на пријем и разговор с градоначелником. Већ у наредном периоду долазе нам такмичења из физике, књижевности, биологије, историје, тако да се надамо новим наградама – рекао је Несторовић.

Његове колеге из других школа су изнеле своја искуства са државних такмичења, а заједно су предложили да градско руководство размисли и о могућности награђивања просветних радника који својим трудом и радом успевају да мотивишу добре ђаке и припреме их за такмичења. Како је рекао помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, та идеја се већ разматра, уз закључак да би таква стимулација додатно мотивисала за нове успехе и ђаке и њихове предаваче.

Извор: Лозничке новости